Cascada Lotrişor, Vâlcea


Foarte mulți turiști care trec prin Valea Oltului ratează vizitarea unei cascade deosebit de frumoase.
Cascada Lotrişor e situată între oraşele Călimăneşti şi Brezoi, la doi kilometri de Defileul Oltului și la cinci kilometri de Căciulata. Se poate ajunge cu maşina pe DN7 (E81) de la Râmnicu Vâlcea, cât şi din zona Olteniei.
De la drumul european Vâlcea – Sibiu aveți de parcurs până la cascada Lotrişor 2 kilometri pe un drum forestier.


Pentru cine este mai leneș Pentru cei care evită mersul pe jos, taxa pentru maşini este de 10 lei. Recomand însă plimbarea scurtă pe jos de 15-20 de minute pe drumul prin pădure care duce la cascadă, mașina o puteți lăsa la refugiul de la intrarea pe drumul forestier. De o parte și de alta a drumului, se înalță niște stânci impresionante, așa că în mod sigur nu te plictisești până la cascadă.

Așa cum scrie pe indicatorul de la Cascada Lotrișor, aceasta se află pe Valea Lotrişorului şi face parte din Munţii Căpăţânii, fiind inclusă în Parcul Naţional Cozia. Altitudinea ei este între 485 şi 515 de metri. Cascada este artificială şi a fost realizată în anii ’50, când s-a construit drumul forestier. Pentru că nu puteau să amenajeze calea de acces din cauza apei, muncitorii au captat cursul printr-un tunel de 300 de metri, săpat în munte. Apa cade de la o înălţime de aproximativ 30 de metri. În partea stângă a cascadei se află o potecă care urcă până la gura galeriei de unde ţâşneşte apa. Versantul este abrupt, iar turiştii care se încumetă să pornească în această aventură trebuie să fie atenţi şi să aibă încălţăminte adecvată.
Merită să admiri Cascada Lotrișor, să stai pe marginea ei și să te răcorești lângă ea, imaginea cascadei este cu adevărat superbă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s