Azalee


Astăzi a fost deschisă expoziția „Mesaje cu flori – Expoziție de plante exotice” din Grădina Botanică din Iași, de la care, bineînțeles, nu puteam să lipsesc. Am admirat foarte multe plante foarte frumoase, printre care camelii, plante în stil bonsai, crotoni, dracene, ferigi, begonii, marante, orhidee, citrice, cactusi și altele, dar pentru mine vedetele la această expoziție au fost azaleele.

De la Wikipedia, enciclopedia liberă, aflăm că Azaleele sunt un grup de arbuști care fac parte din genul Rhododendron. Mai sunt denumite Trandafirii muntilor, deoarece sunt întâlnite în locuri situate aproape de munte, acolo unde răcoarea și umezeala le sunt benefice. Provin din sud-estul Asiei, mai exact din China si Japonia, unde climatul este benefic pentru astfel de flori, verile neavând temperaturi foarte ridicate, iar iernile temperaturi foarte scăzute.

Mă bucur că în fiecare an, Grădina Botanică din Iași organizează expoziție cu azalee și sper că mai sunt și alte locuri în România unde sunt expuse astfel de plante. Au o frumusețe delicată și încântă ochii celor care le privesc. Iată câteva imagini cu azaleele pe care le-am admirat astăzi:

Azalee 01

Azalee 02

Azalee 03

Azalee 04

Azalee 05

Azalee 06

Azalee 07

Azalee 08

Azalee 09

Azalee 10

Azalee 11

Azalee 12

Azalee 13

5 gânduri despre &8222;Azalee&8221;

  1. Splendide! Splendide! Splendide!
    Pur si simplu am ramas fara cuvinte in fata acestor frumuseti! Mare pacat ca nu exista un aparat foto, care sa poata captura si parfumul florilor, iar in momentul in care le admiri sa simti mireasma lor!
    Mi-am umplut sufletul de frumusete si iti multumesc mult, Gabi!
    O duminica minunata, vesela si relaxanta si-o noua saptamana excelenta iti doresc, Gabi! 🙂

    • Da, mare păcat că nu s-a inventat astfel de aparat! Mă bucur că îți plac imaginile cu aceste flori care m-au impresionat și pe mine! O nouă săptămână excelentă, Ștefania și o seară frumoasă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s