De ce karate?


Karate Shotokan Fudoshin Iasi

Într-o lume mult prea tensionată, în care stresul urban ne suprasolicită nervii, am devenit dependenți de aparate și mașinării, iar goana după beneficii materiale a ajuns la loc de frunte, oamenii trebuie să redescopere valorile artelor marțiale: respectul, modestia, onoarea, încrederea în sine, echilibrul mental, spiritul de inițiativă, răspundere și decizie.

Karate do este una dintre cele mai renumite arte marțiale japoneze și una dintre cele mai cunoscute din lume. Privită inițial ca o metodă de luptă cu un obiectiv clar, acela de a-ți distruge cu orice preț adversarul, acest obiectiv s-a transformat în zilele noastre într-un efort de prefecționare constantă a caracterului practicanților, de împlinire, de respect și grijă pentru tot ceea ce este viu și valoros.

kanazawa

Metodele de antrenament în karate sunt științifice și sistematice: științifice, deoarece se referă la funcționalitatea corpului, bazată pe principiile științifice: anatomiei, biomecanicii, biochimiei etc și sistematice, deoarece se referă la coordonarea…

Vezi articolul original 316 cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s