Ziua Planetei Pământ


În fiecare an, în ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată ”semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.
ziua pamantului
Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. [Wikipedia]

„Pământul oferă suficient pentru a acoperi nevoile omului, dar nu lăcomia lui” – Mahatma Gandhi

2 gânduri despre &8222;Ziua Planetei Pământ&8221;

  1. Felicitari, pentru postare, Gabi! Videoclipul este uluitor , citatul de asemenea plin de intelepciune!
    Noi oamenii suntem cu adevarat niste privilegiati, am fost alesi sa traim pe o planeta foarte frumoasa si binecuvantati cu atatea frumuseti, pentru care ar trebui sa fim recunoscatori si sa facem tot ce ne sta in putinta sa ocrotim frumoasa planeta mama, Pamant!
    O seara minunata iti doresc, Gabi si-o saptamana excelenta din toate punctele de vedere! 🙂

    • Mulțumesc, adesea am impresia că nu știm să respectăm natura și să o prețuim cu adevărat! Sper să ne oprim la timp din distrugerea naturii și să ne ocrotim planeta pe care am avut șansa să creștem! O săptămână minunată, cu cât mai multe momente frumoase!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s