De vară…


Mi s-a cam făcut dor de mare.. Vouă nu?

Atitudinea mea...

Îmi place foarte mult muntele, recunosc, dar pentru mine nici o vară nu este completă fără o ieșire la mare. La Marea Neagră, de ce nu? De acord, litoralul românesc se remarcă prin mizeria pe plajă, prețurile mari, serviciile proaste, vânzătorii ambulanți și nelipsiții cocalari, dar mai sunt și excepții, locuri unde te poți relaxa cu adevărat. În plus, poți avea parte de momente frumoase, dacă ești dispus să te trezești mai devreme pentru a admira un răsărit de soare sau dacă aștepți momentul când luna se oglindește în luciul mării.

În afară de faptul că ador să înot în mare, îmi place foarte mult să ascult sunetul valurilor și al pescărușilor, să mă plimb pe plajă când aceasta este pustie, să caut scoici, să îmi savurez cafeaua admirând cum răsare soarele din mare sau să privesc marea seara târziu. Vouă nu?

DSC00260DSC00261DSC00278DSC00287DSC00288DSC00291DSC00292DSC00294DSC00361DSC00363DSC00364DSC00377DSC00383DSC00385DSC00387

Vezi articolul original

2 gânduri despre &8222;De vară…&8221;

  1. Buna ziua!

    In „zilele noastre” exista foarte multe voci care afirma ca nu mai agreaza litoralul nostru insa, oare ne gandim ca acesta a fost locul in care parintii nostri, generatiile trecute s-au distrat copios in aceste locuri, fara fite si fara o mie de stele? Cred ca snobismul la noi in tara este in floare!

    • Nu e neaparat doar snobism. Litoralul nostru este frumos si trebuie apreciat, pentru mine, nicio vara nu este completa fara o iesire la mare. Dar nu poti trece cu vederea faptul ca statiunile sunt lasate in paragina (vezi Eforie Sud), plajele neamenajate si pline de alge (Olimp), preturile ridicate, mizeria lasata pe plaja de ai nostri, locurile in care cocalarii intra cu masina pe plaja, fitele unora de la Mamaia, hotelurile nemodernizate, care arata mai rau ca pe vremea comunismului, vanzatorii ambulanti care vand porumb fiert… Oricat ar fi cineva de de patriot, cand compara litoralul romanesc cu conditiile din afara… Nu prea poti sa inchizi ochii si sa-ti spui ca totul este foarte bine. Nu cred ca este bine sa ne complacem cu situatia actuala, gandind ca si alte generatii s-au distrat copios in aceste locuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s