Mănăstirea San Juan de los Reyes – Toledo (I)


Mănăstirea franciscană San Juan de los Reyes este o construcție în stil gotic flamboaiant, comandată de către regii catolici Ferdinand II de Aragon și regina Isabel. Inițial, mănăstirea a fost numită „San Juan de la Reyna” și a fost concepută pentru a fi un loc de înmormântare al regilor catolici. Construcția mănăstirii a început în 1477, după planurile concepute de arhitectul Juan Guas și a fost finalizată în 1504. În 1809, mănăstirea a fost grav avariată de trupele lui Napoleon și abandonată în 1835. Restaurarea a început în 1883, dar nu a fost finalizată până în 1967.
Imaginea lanțurilor de pe fațada exterioară a mănăstirii este impresionantă. Aceste lanțuri reprezintă simboluri ale prizonierilor creștini eliberați la ordinul reginei din 1494.

San Juan de los Reyes 01

San Juan de los Reyes 02

San Juan de los Reyes 03

San Juan de los Reyes 04

San Juan de los Reyes 05

San Juan de los Reyes 06

San Juan de los Reyes 07

San Juan de los Reyes 08

San Juan de los Reyes 09

San Juan de los Reyes 10

San Juan de los Reyes 11

San Juan de los Reyes 12

San Juan de los Reyes 13

San Juan de los Reyes 14

San Juan de los Reyes 15

San Juan de los Reyes 16

San Juan de los Reyes 17

San Juan de los Reyes 18

San Juan de los Reyes 19

Dacă la exterior mănăstirea arată magnific, grădina interioară a acesteia îți taie respirația…

4 gânduri despre &8222;Mănăstirea San Juan de los Reyes – Toledo (I)&8221;

  1. Excelenta, calitatea pozelor ! Multumesc frumos ! Voi vizita Toledo in iunie si am cautat articole referitoare la obiective. Aceasta manastire este unul dintre ele. Sper sa gasesc si cu Santo Tome, cu Alcazar si cu Catedrala. Tot pe acest site, desigur.Scuze ca nu am pus diacritice, nu am rabdare acum. Apreciez ca exista in textul d-stra.

    • Mulțumesc pentru cuvintele frumoase! Dintre toate orașele pe care le-am vizitat în Spania, Toledo mi-a plăcut cel mai mult! Mai mult decât Barcelona, Madrid sau Valencia. Aștept o ocazie sa vizitez și sudul Spaniei, care promite sa fie la fel de impresionant. Spor la vizitat și fotografiat! 😉

  2. Mulţumesc la rândul meu, Gabi. Andaluzia, patria flamenco-ului, este o regiune încărcată de istorie, păstrătoare de tradiţii,în care moştenirea culturii şi civilizaţiei maure e omniprezentă. Va fi prima vizită în Spania şi am aşteptări mari. În sud voi vedea Cordoba, Sevilla, Granada, Cadiz şi Jerez de la Frontera. Eu voi face poze cu telefonul, ca orice turist de rând. Pot să vă întreb ce aparat folosiţi ? Nu de alta, dar detaliile din fotografii sunt foarte bine realizate.Mă gândesc la o rezoluţie HD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s