Gara Atocha – Madrid


Gara Atocha din Madrid impresionează în primul rând prin grădina botanică pe care o adăpostește, cu un patrimoniu de 7.000 specii de plante locale si exotice. Unul din scopurile înființării acestei grădini botanice în gară a fost de cel de a atrage turiștii să călătorească cu trenul.
Pe când așa ceva și pe la noi? Mulți ar spune niciodată, dar eu rămân optimist 🙂

7 gânduri despre &8222;Gara Atocha – Madrid&8221;

  • Ce bine ar fi să fie transformate gările noastre mizerabile și neîngrijite în astfel de oaze de verdeață. Cineva răutăcios ar spune că, deocamdată, gările noastre sunt la stadiul de „grădini zoologice” 🙂

 1. Buna ziua!
  Sunt multe gari in lume deosebit de frumoase si impunatoare prin constructie, stilul arhitectural, design, servicii etc. Verisoara mea din Spania, in urma cu doi ani mi-a transmis cateva poze din Gara Atocha, atunci a fost prima oara cand am inteles ca civilizatia inseamna mult mai multe lucruri, nu doar constructii ridicate fara gust. Un an bun in continuare!

  • Gara Atocha este un bun exemplu privind modul in care spaniolii stiu sa atraga turisti, să isi puna in valoare cladirile, sa infrumuseteze locurile. Pare de necrezut că edilii și politicenii nostri vor avea vreodata o astfel de mentalitate. Pana atunci, ai nostri ar putea macar sa incerce sa isi schimbe mentalitatea in ceea ce priveste curatenia. Garile noastre, sunt de cele mai multe ori mizerabile si impanzite cu aurolaci sau boschetari. Un an bun!

 2. Buna ziua!

  Din pacate, tot ce mentionati dumneavoastra de garile noastre este conform cu realitatea, calatoresc mult si nu pot spune ca sunt incantata de o gara din toata tara in care sa putem sa pasim cu drag. Poate in viitor, insa in ritmul asta in care avansam in general, in multe domenii, nu sunt sperante. Numai bine!

  • Din nefericire, aveți perfectă dreptate, nu prea sunt semne de mai bine pe viitor! În România nu doar gările arată oribil, dar și călătoria cu trenul pe distanțe mai mare este un adevărat supliciu. Mai avem mult până să ajungem la un nivel rezonabil de confort in ceea ce priveste calatoria cu trenul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s