Pe Rarău


Recent, am reușit să ajung în munții despre care scriitorul Geo Bogza scria că „reprezintă dimensiunea fundamentală a lumii, latură cosmică a vieţii şi a istoriei”. Pe Rarău se ajunge foarte ușor, cu mașina, din Pojorâta, pe o șosea până la Cabana Rarău, la altitudinea de 1.538 de metri.
Pe poteca marcată cu o cruce albastră, se poate ajunge pe un platou de unde puteți admira cel mai cunoscut obiectiv turistic din munţii Rarău, Pietrele Doamnei. Apariţia stâncilor este explicată de localnici prin numeroase legende. Cea mai cunoscută dintre ele are legătură cu doamna Elena, soţia voievodului Petru Rareş. Se spune că în 1541, în timpul celei de-a doua domnii a lui Petru Rareş, acesta a găsit în munţii Rarău un loc pentru a-şi pune la adapost familia şi o parte din avere. Urmăriţi de hoardele de tătari, doamna Elena şi fiul Ştefăniţă s-au refugiat într-o peşteră unde au început sa se roage, iar la un moment dat au auzit un zgomot puternic. Legenda spune că stânci mari s-au desprins şi au căzut peste locul unde se afla averea domnitorului, îngropându-i pe atacatori. Doamna Elena ar fi afirmat ”Aceasta este plata pentru salvarea noastra” şi, de atunci, stâncile au primit denumirea de „Pietrele Doamnei”, iar comoara stă şi acum ascunsă de stâncile uriaşe.

Excursie Rarau 01 Excursie Rarau 02 Excursie Rarau 03 Excursie Rarau 04 Excursie Rarau 05 Excursie Rarau 06 Excursie Rarau 07 Excursie Rarau 08 Excursie Rarau 09 Excursie Rarau 10 Excursie Rarau 11 Excursie Rarau 12 Excursie Rarau 13 Excursie Rarau 14 Excursie Rarau 15 Excursie Rarau 16 Excursie Rarau 17

2 gânduri despre &8222;Pe Rarău&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s