Vară rubinie


Din luna iunie începe perioada fructelor roșii: căpșuni, cireșe, vișine, coacăze, zmeură și fragi… Aceste fructe atât de parfumate și de gustoase sunt totodată și neprețuite leacuri de sănătate: purifică organismul și îl energizează cu vitamine.

Cât despre zmeură și mure, este imposibil să nu le râvnești atunci când le descoperi prin luminișuri de pădure ori prin tufișurile de pe coastele însorite. Atenție însă la urșii din partea locului, se știe că sunt mari amatori de asemenea trufandale.
Atenție și la viespi atunci când culegeți zmeură sau mure, eu am pățit-o odată destul de rău, undeva printr-o pădure din Neamț. Culegeam cu entuziasm prin tufișurile cu mure, când am atins din greșeală un cuib de viespi (ce naiba căuta acolo, nu știu ) și am fost luat la țintă imediat de un roi de zumzuitoare furioase. Mare minune că nu am nimerit într-o prăpastie pe când am zbughit-o de la fața locului și mare noroc că nu am pățit nimic, deși am fost înțepat de câteva ori… Mănânc însă mure cu aceeași poftă, iar când le culeg sunt puțin mai precaut. 🙂

Lasă un comentariu